söndag 11 oktober 2009

Hejsan vänner! Här har det inte uppdaterats varenda dag, inte! Fy på mig! Bättre sent än aldrig! Bilderna ovan är från besöket på Science Museum och Harrods! Science Museum var fanastiskt! Man lärde sig mycket nyttigt t ex att hjärnans storlek är som två knutna nävar tillsammans ( ni som prova detta och märker att er hjärna är mindre än väntat borde veta att storleken inte selar roll, ni är lika smarta som tjockskallarna!) Männens hjärna utvecklas mycket långsammare än kvinnornas vars hjärna är färdigutvecklad vid 20 års ålder. Om detta är bra eller dåligt har jag inte bestämmt mig för än. Men vetenskapen har fått mycket från män, det är ju praktiskt taget bara män som kommer på saker inom vetenskap... och mycket annat för den delen(bakom varje man finns en kvinna)! Men de tycks inte kunna hålla reda på två saker samtidigt...(bakom varje kvinna finns en man) I Science Museum fick man också se massa roliga saker från föregående tider! T ex en gammal Beatles tidning, läkar redskap ( det läskigaste jag någonsin sett(!)) och massa symaksiner och redskap. Från andra världskriget fanns det massa rymdfarkoster, dräkter etc. En liten lektion om maten som man äter i rymden bjöds det också på! Jag kan väl säga att det inte såg lyxigt ut! Tyvärr hann vi inte titta igenom hela museet eftersom det hade tagit hela dan och vi ville förstås se Harrods!

Harrods var som en synonym till NK ( eller MK om ni vill det (Mordiska Kompaniet)). Här var allt Flashbazzaz! En ful liten figur som förestälde en skata (fågel) kunde kosta 32 000 pund! Men här bjöds på pampig Opera mellan trapporna till de olika avdelningarna! Visst var Harrods fint men det kanske var lite för pampigt för min smak eftersom inget som finns där någonson kommer bli mitt! (Eller, kanske något te från deras roliga sortiment) På söndagen åkte jag till Hillsongs, det hade precis pågått en konferens och en predikare som kom från Singapore predikade. Guds visdom som är det viktigaste man kan ha! Och ett tips till dig, när det krisar, be om Guds mäktiga visdom! Efter mötet tog jag en tripp till China Town och åt Sushi! Såklart var det inte lika gott som hemma men det var inte alls dumt! Ett ställe lika häftigt som China Town är svårt att hitta! Här kunde man se Bollar hängandes mellan husen, döda kycklingar, konstiga tecken, mat! Mätt och belåten begav jag mig hemmåt.

Veckan ( 42) förflöt som vanligt med biologi, kemi, matte, fysik... Historia och franska( de enda samhällsämnerna jag har) är roligast! Den helgen var det Babas födelsedag och ett rosa brev blev skickat på posten, trotsade alla poststrejkar för att hinna fram i tid! Grattis än en gång!! Ett samtal ringdes och frågan "Hur känns det?" besvarades med svaret "Som igår". Men det är väl så när man är 49. Jag slår vad som att när du blir 50 kommer du märka värsta skillnaden! Dramatiskt, revolverande, evolution! ( om du satsar på att bli 100 år är detta en halv livstid...) Ett halv sekel och om du frågar mig är detta det bästa seklet som väljas kan! Tänk bara på som allt det underbara som hänt... Jag kommer bara på en sak och det är att JAG (och Grace och Jonathan) föddes!

Denna helg åkte jag och Madde till Hounslow och det var tydligen det rätta stället att vara på! Indiernas stad! Indiskt nyår låg i luften! Detta firade vi med att spendera en tung summa på ett par fina sjömanskappor! Och jag menar The Sjömanskapporna! Bilder kommer snart! Finaste jag har i tygformat just nu! På söndagen åkte jag återige till Hillsongs där pastorn pratade om Bön och vikten av att be. Förståelse för att bön inte är en ritual ingavs. Jag träffade ett dussin härliga människor och vi lunchade efter mötet.

Förra veckan får ni höra om nästa gång! Men ni ska veta att idag satt jag i tv-rummet med bara pyamas och fötterna bekvämt på soffan brevid Madde! Det var flashbazzaz!

2 kommentarer:

  1. Du, jag håller med dig-Harrods och MK är dödstråkiga just för att man bara kan titta, man har ju aldrig råd att köpa något där. Jag har iofs aldrig varit på Harrods men..nu när du beskrivit det vet jag ju att det inte är värt att åka dit heller.
    Men hallå, du föddes ju inte alls det här seklet xD
    du föddes ju på 1900-talet ju!! Hahaha!! Nu tycker jag du får komma på någon bättre orsak till varför just detta sekel skulle va så bra :P
    Appropå livslängd och sånt så såg jag twilight idag. Den var helt ok. Men Varför tycker alla att Han är så snygg och att Hon inte är det?? Jag tycker snarare att det är tvärtom. Men smaken är ju delad... Vad tycker du? Jag måste helt klart ta upp det här med tjejerna imorgonkväll..de måste reda ut det här för mig.
    Ses på msn, min vän!

    SvaraRadera
  2. Elin, Ja menar under seklet min pappa föddes, alltså under de 50 ( egentligen 49) år som han levde, och vad hände under dessa år? Jo, jag, Grace och Jonathan kom till denna värld!
    När jag såg Twilight första gången tyckte jag att båda var fina, men när såg Edward, skådespelaren i verkligheten var han ju helt skabbig! Men som sagt tycker jag att både Bella och Edward är snygga i filmen. Men är inget stort fan av twilight så jag bryr mig inte så mycket :DHa det så kul på Tjejkvällen!

    SvaraRadera